Werknemer: hoe werkt het

Heeft jouw organisatie een fietsleaseplan? Of is dat wellicht iets voor jouw organisatie?

Fietsen is goed voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Een leasefiets is 25 tot wel 80% goedkoper dan kopen. Je betaalt namelijk via je brutoloon. Je exacte voordeel is afhankelijk van een eventuele bijdrage van je werkgever.

Klinkt goed? Lees verder en attendeer ook je werkgever op onze lease fietsplan.

Neem contact op
Mountainbiker

Hoe werkt een fietsplan op basis van fietslease?

Jouw bedrijf sluit een leasecontract af en stelt de fiets ter beschikking aan de medewerker

Jij als medewerker betaalt 7% bijtelling over de waarde van de fiets, omdat de fiets ook voor privégebruik beschikbaar is

Het leasebedrag wordt ingehouden op het brutoloon. De leasefiets is interessant voor alle medewerkers en kan worden gecombineerd met een reiskostenvergoeding, een OV-kaart of zelfs een leaseauto

Het is ook mogelijk om de fiets uitsluitend voor privédoeleinden te gebruiken. Er is geen minimumvereiste voor woon-werkverkeer

Fietser

Zo stap jij simpel en snel op je gloednieuwe leasefiets

01

Meld je aan

Is jouw organisatie aangesloten bij Fietsforensen? Meld je dan aan voor een leasefiets. In iedere organisatie is dat anders geregeld. Meestal gaat dat via personeelszaken. Je werkgever moet jou via het online portaal van de leaseorganisatie akkoord geven.

02

Keuzestress! Wordt het een e-bike, stadsfiets of racefiets?

Dan komt het moeilijkste en leukste: jouw fiets uitzoeken! Je gaat naar een fietsenwinkel van eigen keuze en zoekt een fiets uit. Je werkgever ontvangt een bericht van jouw bestelling en geeft een digitaal akkoord.

03

Akkoord gaan

Jij geeft digitaal akkoord op de voorwaarden en ontvangt de code waarmee de fiets afgehaald kan worden.

04

Fietsen maar!

Je ontvangt een code en met deze code kan je je gloednieuwe fiets afhalen. Voortaan kan jij lekker op de fiets naar het werk!

We hebben een handige rekentool die je laat zien wat de netto lasten zijn op basis van een bepaalde fietskeuze en de inleg van de werkgever.
Gebruik onze rekentool

DOET JOUW WERKGEVER AL MEE?

Op de fiets naar je werk: leuk en gezond! Weet je werkgever al dat je graag op de fiets naar je werk wil komen? Of zijn er misschien meer collega’s die dat willen? Met onze voorbeeldmail overtuig jij je werkgever in no time.

 • Verlaag je CO2 uitstoot
 • Word gezonder in de buitenlucht
 • Energiek op je werk, ontspannen thuis

TIP JE WERKGEVER!

Bekijk voorbeeldmail

Beste werkgever,

Ben je bekend met Fietsforensen? Het is een voordelige manier om een fiets van de zaak te regelen voor al je werknemers. Ik heb hier zeker interesse in en er zijn vast meer gegadigden. Het moderne fietsplan van Fietsforensen kan zonder kosten al veel voordeel opleveren voor de werknemers.

Hier alle voordelen op een rij:

Gezonde werknemers zijn gelukkigere werknemers. En aangezien zitten het nieuwe roken is en 30% van de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door verkeer en vervoer, is het aanbieden van een leasefiets een eenvoudige manier om in deze behoefte te voorzien. Nog niet overtuigd?

Fietsforensen kent eigenlijk alleen maar voordelen:

 • Minder verzuim
 • Minder CO2-uitstoot
 • Minder kosten voor woon-werkverkeer
 • Geen gedoe meer rondom reiskostendeclaratie
 • Alles eenvoudig online geregeld
 • Mogelijkheid tot aankoop na leaseperiode
 • Gebruik van de leaseregeling is gratis voor de werkgever
 • Personeel kiest zelf de fietsenzaak en fiets
 • Gunstige voorwaarden en minder sociale lasten
 • Je bijdrage valt buiten de WKR
 • Makkelijk te integreren met de salarisadministratie
 • Service op kantoor (vanaf 5 fietsen)
 • Proefritten op e-bikes en speed pedelecs mogelijk
 • Steun lokale fietsenzaken

Ik ben benieuwd naar je reactie. Voor meer informatie kan je terecht op www.fietsforensen.nl/voor-werkgevers of een online afspraak inplannen met een adviseur.

Met vriendelijke groet,

Tip je werkgever formulier

Onze partners

NEEM CONTACT MET ONS OP

Bel ons, maak een terugbelafspraak of laat je bericht achter. Welk fietsvraagstuk je ook hebt: we helpen je de oplossing te vinden.
Neem contact met ons op
Fietser
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram