Zonder gedoe de meest gewilde secundaire arbeidvoorwaarde aanbieden aan jouw medewerkers?  

Bied je medewerkers een fiets van de zaak aan en laat hen profiteren van de meest gewilde secundaire arbeidsvoorwaarde. Met de implementatie van een fietsleaseregeling via FietsForensen bied je jouw team een voordelige, duurzame, gezonde en populaire secundaire arbeidsvoorwaarde — zónder extra kosten. Als werkgever bespaar je op de sociale lasten, de regeling gaat buiten de werkkostenregeling om en wij ontzorgen bij de implementatie en het enthousiasmeren van jouw personeel.

Jij bepaalt de voorwaarden, wij doen de rest!

Fietser

Zij waren je voor

In 6 stappen jouw medewerkers op een leasefiets

01

Meld je aan

Je meldt je organisatie aan bij FietsForensen en bepaalt de voorwaarden. Om van de leaseregeling van Fietsforensen gebruik te kunnen maken, dient je bedrijf aan een aantal eisen te voldoen, zoals bijvoorbeeld een kredietcheck.

Aanmelden
02

Bepaal jouw voorwaarden

Je bepaalt wat jouw spelregels met betrekking tot het fietsleaseplan worden en FietsForensen maakt alle benodigde documenten in orde.

03

Samen enthousiasmeren en stimuleren

Je bepaalt wat jouw spelregels met betrekking tot het fietsleaseplan worden en FietsForensen maakt alle benodigde documenten in orde.

04

Keuzestress! Wordt het een
e-bike, stadsfiets of racefiets?

Je bepaalt wat jouw spelregels met betrekking tot het fietsleaseplan worden en FietsForensen maakt alle benodigde documenten in orde.

05

Fietsen maar!

Je bepaalt wat jouw spelregels met betrekking tot het fietsleaseplan worden en FietsForensen maakt alle benodigde documenten in orde.

06

Administratie afhandelen

Je bepaalt wat jouw spelregels met betrekking tot het fietsleaseplan worden en FietsForensen maakt alle benodigde documenten in orde.

Adviesgesprek inplannen

Hoe werkt een fietsplan op basis van fietslease?

Als bedrijf sluit je een leasecontract af en stel je de leasefiets ter beschikking aan de medewerker.

De medewerker betaalt 7% bijtelling over de consumenten adviesprijs van de fiets, omdat de leasefiets ook voor privégebruik beschikbaar is.

De leasefietsregeling valt altijd buiten de Werkkostenregeling (WKR).
Het leasebedrag wordt verrekend met het brutoloon. Hierdoor bespaart de werkgever op de sociale lasten. 

De leasefiets is interessant voor alle medewerkers en kan worden gecombineerd met een reiskostenvergoeding, een OV-kaart of zelfs een leaseauto.

Het is ook mogelijk om de leasefiets uitsluitend voor privédoeleinden te gebruiken. Er is geen minimumvereiste voor woon-werkverkeer.

Fietser

Welke opties heb je als werkgever als je een leasefiets wilt aanbieden?

01
Je betaalt als werkgever het hele leasebedrag. Dit valt buiten de werkkostenregeling. De medewerker betaalt nog wel 7% bijtelling over de waarde van de fiets.
02
Je doet als werkgever een bijdrage, bijvoorbeeld € 20,00. Dit valt buiten de werkkostenregeling. De medewerker betaalt het restbedrag via het brutoloon.
03
De medewerker betaalt het hele leasebedrag uit het brutoloon en heeft nog steeds fiscaal voordeel.
Een fiets van de zaak is dus altijd voordeliger. Voor jou én je medewerkers. Jij bepaalt de voorwaarden, wij verzorgen de documenten. Wij ontzorgen bij de implementatie.
Adviesgesprek inplannen
Fiets

Wat zeggen onze klanten?

Mulderij en Partners uit Hoogeveen

Het proces van introductie van de fietsleaseregeling, de implementatie van de regeling, het enthousiasmeren van de medewerkers en de eerste medewerker op de fiets.
Bij Mulderij en Partners uit Hoogeveen is dit binnen een tijdsbestek van drie weken mogelijk gemaakt.

Tijdens het eerste adviesgesprek hebben we de regeling met alle financiële, fiscale en organisatorische aspecten toegelicht en besproken. Daarna samen de fietsregeling opgesteld zodat werknemer en werkgever op voorhand weten wat de juridische afspraken rondom deze regeling zijn.

Daarna tijdens een lunchbijeenkomst met alle medewerkers het fietsleaseplan, zoals Mulderij dit wil aanbieden, uitgelegd en de medewerkers geënthousiasmeerd om op de fiets te stappen. De volgende dag was de eerste fiets al bij 1 van de deelnemende fietsenzaken in Hoogeveen besteld en was de eerste enthousiaste medewerker een feit!
Meer lezen

Danielle Gierveld

Ik fietste altijd al naar mijn werk. Mijn oude fiets was aan vervanging toe. Nu mijn werkgever Mulderij & Partners de mogelijkheid bood om een fiets te leasen, ben ik me daar in gaan verdiepen. Uiteindelijk heb ik het gedaan, zodat ik nu voor een voor mij acceptabel bedrag op een heel mooie fiets zit. Daarnaast heb ik al het goed is geen omkijken naar onderhoud en is de fiets ook goed verzekerd.


Het contact met Fietsforensen verliep vlot. Ik werd goed op de hoogte gehouden van het proces.


Met vriendelijke groeten,

Danielle Gierveld
Meer lezen

Stip

Samen met FietsForensen bieden wij als Stip het fietsleaseplan aan sinds januari 2024. De presentatie over de fietsregeling van FietsForensen heeft ons destijds enthousiast gemaakt, wij zijn blij deze nieuwe secundaire arbeidsvoorwaarde aan te kunnen bieden aan onze mensen. Inmiddels rijden al diverse medewerkers op hun droomfiets!
Meer lezen

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik als werkgever lease fietsen aanbieden?

Sinds 2020 geldt het principe van de bedrijfswagen ook voor fietsen en e-bikes. Zakelijke fietsleasing verhoogt de productiviteit, bevordert de gezondheid en het is bewezen dat het ziekteverzuim van werknemers vermindert. Bedrijven kunnen het fietsleaseplan geheel kosteloos aanbieden.

De voordelige salarisberekening en de uitgebreide verzekering voor schade en diefstal maken het concept van de bedrijfsfiets interessant voor alle werkgevers en werknemers en versterken het imago van het bedrijf. Zakelijke fietsleasing is nu de meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarde. Andere voordelen zijn onder meer het terugdringen van het personeelsverloop, het verhogen van de medewerkerstevredenheid en het leveren van een positieve bijdrage aan de ecologische voetafdruk van het bedrijf.

Aan welke eisen moet je als werkgever voldoen?

Om een leaseregeling te kunnen aanbieden, dien je als organisatie aan een paar eisen te voldoen. Als je je aanmeldt, doen we altijd eerst een kredietcheck, waarin we onder andere kijken naar je gedeponeerde cijfers. Ook moet je langer dan drie jaar bestaan. Besta je korter dan drie jaar? Dan vragen we om extra informatie.

 

Wie mogen er tekenen voor de overeenkomst?

Iedereen die als zelfstandig bevoegde staat ingeschreven bij de KvK mag tekenen. Zijn er meerdere personen in de organisatie gezamenlijk bevoegd? Dan moeten zij allen een handtekening zetten.

Hoe regel ik de administratie en salarisverwerking?

De documenten die nodig zijn om de fietsleaseregeling te implementeren worden door ons aangeleverd. Daarnaast wordt er maandelijks een salaris export gedeeld waarin de bedragen staan die nodig zijn voor de verwerking in salarisadministratie. 

 

Wat gebeurt er met de fiets na 36 maanden?

Na 36 maanden krijgt de medewerker de mogelijkheid om de fiets over te nemen voor de op dat moment geldige waarde in het economisch verkeer. Drie maanden voor het einde van het leasecontract ontvangt de medewerker hier meer informatie over. Het overnamebod ontvangt de medewerker vier weken voordat het contract afloopt. De medewerker kan er ook voor kiezen om de fiets kosteloos in te leveren bij de fietsenwinkel.

Wat is bij het maandbedrag inbegrepen?

Onderhoud & reparaties: Jaarlijks onderhoud en eventuele reparaties bij een aangesloten fietsenwinkel
Verzekering: Dekking tegen schade en diefstal
24/7 pechhulp: Jij en jouw leasefiets worden teruggebracht naar de startplaats van jouw fietstocht of de dichtstbijzijnde aangesloten fietsenwinkel

Maak vrijblijvend een afspraak

Onze partners

Energiek op je werk ontspannen thuis

NEEM CONTACT MET ONS OP

Bel ons, maak een terugbelafspraak of laat je bericht achter. Welk fietsvraagstuk je ook hebt: we helpen je de oplossing te vinden.
Neem contact met ons op
Fietser
WhatsApp
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram