Skip to content Skip to footer

VEELGESTELDE VRAGEN

Bel ons, maak een terugbelafspraak of laat je bericht achter. Welk fietsvraagstuk je ook hebt: we helpen je de oplossing te vinden.

Staat jouw vraag er niet bij?

Stuur ons een e-mail: info@fietsforensen.nl

Niet direct. Na de looptijd van je leasecontract (36 maanden) heb je de mogelijkheid om de fiets over te kopen voor circa 20% van de nieuwwaarde.

Er zijn eigenlijk alleen maar voordelen. Op de pagina Voor werkgevers staan alle voordelen op een rij. Goed om te weten: ook als je werkgever niets bijdraagt, kan jij toch voordeliger een fiets leasen met bruto-nettovoordeel. Toch betalen veel werkgevers een bijdrage om het fietsen te stimuleren. Fietsen is immers groener, gezonder en zorgt bewezen voor minder ziekteverzuim!

Om een leaseregeling te kunnen aanbieden, dien je als organisatie aan een paar eisen te voldoen. Als je je aanmeldt, doen we altijd eerst een kredietcheck, waarin we onder andere kijken naar je gedeponeerde cijfers. Ook moet je langer dan drie jaar bestaan. Besta je korter dan drie jaar? Dan vragen we om extra informatie.
Iedereen die als zelfstandig bevoegde staat ingeschreven bij de KvK mag tekenen voor Lease a Bike. Zijn er meerdere mensen in de organisatie gezamenlijk bevoegd? Dan moet zij allen een handtekening zetten.
Ja. Je mag deze verschillende reiskostenregelingen naast elkaar gebruiken.

Veel fietsenzaken doen al mee, bekijk hier het overzicht.

Hiervoor kun je het beste terecht bij een van de fietsenzaken. Zij adviseren je graag en helpen je aan een fiets die bij jouw wensen past. Bovendien kun je dan even een proefritje maken.
Beide fietsen hebben een elektrisch motortje, dat alleen helpt als je zelf trapt. Waar de trapbekrachtiging bij een e-bike stopt bij 25 km/u (maximum snelheid voor dat je de weg op moet), gaat de trapbekrachtiging bij een speed pedelec pas uit bij 45 km/u, wat ook de reden is dat je verplicht een helm moet dragen en de regels van een brommer moet volgen. Ook heb je verplicht een verzekering en kentekenplaatje. Kies voor de speed pedelec als de afstand van je enkele reis meer dan 20 km bedraagt. Laat je vooral ook adviseren door je lokale fietsenzaak.
Ja. Je kan elk soort fiets leasen. Voor sportfietsen zijn er wat extra spelregels.
Als jouw fiets op voorraad is, maakt de fietsenmaker ‘m rijklaar en kan je hem vaak dezelfde dag al meenemen. Als de fiets besteld moet worden, duurt het vanzelfsprekend iets langer. Dit kan verschilt per fietsenzaak.

Nee. Je kan geen fiets online bestellen via Fietsforensen. Gelukkig is er altijd een fietsenmaker in de buurt. Dat is ook veel fijner, omdat je dan een proefrit kan maken!

Ook zzp’ers kunnen meedoen. Je krijgt dan wel een BKR-notering op je zaak.

Ja. Ons doel is jou te ontzorgen. Daarom voorzien we jouw fiets standaard van een allriskverzekering en 24/7 pechhulp voor onderweg gedurende de leaseperiode van 36 maanden.

Daarnaast kun je kiezen voor vier extra servicepakketten tegen een scherp tarief:

 • Basispakket: tot € 100 (incl. btw) per jaar vergoed
 • Standaardpakket: tot € 150 (incl. btw) per jaar vergoed
 • Premiumpakket: alles wordt vergoed, er zijn dus géén risico’s (alleen beschikbaar voor e-bikes)
 • Speed pedelec-pakket: tot € 300 (incl. btw) per jaar vergoed (inclusief WA-verzekering)

Het exacte bedrag voor de verzekering is afhankelijk van de prijs van je fiets. De maandelijkse service- en verzekeringskosten worden verwerkt in het leasebedrag. Binnen het servicepakket vallen onderhoudsbeurten, reparaties en servicewerkzaamheden die zijn veroorzaakt door slijtage (inclusief de banden).

Er zijn vier servicepakketten waaruit je kunt kiezen, bovenop de standaard allriskverzekering en 24/7 pechhulp voor onderweg.

 • Basispakket: tot € 100 (incl. btw) per jaar vergoed
 • Standaardpakket: tot € 150 (incl. btw) per jaar vergoed
 • Premiumpakket: alles wordt vergoed, er zijn dus géén risico’s (alleen beschikbaar voor e-bikes)
 • Speed pedelec-pakket: tot € 300 (incl. btw) per jaar vergoed (inclusief WA-verzekering)

Eerst tel je 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets op bij je bruto-inkomen. Daarna wordt hierop loonheffing ingehouden. Deze bijtelling staat ook op je loonstrook.

Voorbeeld: Bij een fiets van € 2.500 is de jaarlijkse bijtelling € 175. Als je dit bedrag deelt door 12 (maanden), kom je uit op € 14,58 aan bijtelling per maand. Dit bedrag tel je op bij het bruto-inkomen. Dat betekent dat hier maandelijks ook belasting over wordt betaald, zo’n €5.

Dat is heel vervelend. Doe altijd aangifte bij de politie! Zorg dat je twee originele sleutels in je bezit hebt en dat je het framenummer laat opnemen in het proces-verbaal. Dit nummer kun je vinden via ons platform.

Na de aangifte ga je naar de fietsenzaak waar je ‘m vandaan hebt, om samen een digitaal diefstalformulier in te vullen. De fietsenwinkel vraagt dan een nieuwe fiets voor je aan. In de tussentijd krijg je – zo snel mogelijk – een vergelijkbare leenfiets voor maximaal zeven dagen. Je contract loopt gewoon door. Bij diefstal is er geen eigen risico, behalve voor een racefiets en mountainbike. Voor deze fietsen bedraagt het eigen risico bij diefstal 10% van de nieuwwaarde.

Heb je een speed pedelec als leasefiets? Dan is het noodzakelijk dat op het proces-verbaal wordt aangeven dat het een speed pedelec betreft, inclusief vermelding van het kenteken!

Als je ontdekt dat je schade hebt aan je fiets, maak je zo snel mogelijk een afspraak bij jouw fietsenzaak om samen een digitaal schadeformulier in te vullen. Na goedkeuring kan de fietsenmaker de schade ter plekke te repareren. Als dat niet lukt, krijg je een vergelijkbare leenfiets voor maximaal zeven dagen. Je contract loopt gewoon door. Voor elk schadegeval geldt een eigen risico van € 25, behalve voor een racefiets en mountainbike. Voor deze fietsen bedraagt het eigen risico € 50 per schadegeval.

We hopen dat je ongedeerd bent. Als je betrokken bent geweest bij een ongeval en er sprake is van een wederpartij/derde partij, kun je de letselschadehulp van DAS inschakelen. Zij kunnen namens jou de verzekeraar van de veroorzaker aansprakelijk stellen en de materiële en immateriële schade vorderen. Maak ook altijd foto’s van de situatie als dat kan, en noteer de contactgegevens van de andere partij(en).

Check DAS Letselschade voor meer informatie, of neem contact op met de letselschadehulp van DAS via 020-6517215 of schadeverhalen@das.nl. Goed om te weten: DAS werkt op basis van no cure no pay. Dit houdt in dat zij de kosten verhalen op de verzekeraar van de veroorzaker. Jij loopt dus geen financieel risico.

Binnen elk service- en verzekeringspakket is 24/7 repatriëring opgenomen. Wanneer je met pech onderweg komt te staan, bel dan 0592-390471. Geef duidelijk aan dat je een leasefiets van Drentse Fietsforensen hebt. Het pechhulpteam verleent repatriëring door heel Nederland en België. Je wordt dus vanaf de plek waar je gestrand bent naar je lokale Drentse Fietsforensen-fietsenzaak gebracht, of, mocht die niet open zijn, naar huis.

Ja. Je kan je fiets laten onderhouden bij alle aangesloten fietsenzaken van Fietsforensen.

Binnen de servicepakketten vallen reparaties, jaarlijks onderhoud en/of servicewerkzaamheden die zijn veroorzaakt door slijtage en die invloed hebben op de gebruiksveiligheid, dan wel het goed functioneren van de leasefiets.

Contactformulier

  Ik ga akkoord met het privacybeleid.

  Join

  E-Mail Newsletter

  Some description text for this item

  [mc4wp_form id="1069"]