Skip to content Skip to footer

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Op de fiets naar je werk: leuk en gezond! Weet je werkgever al dat je graag op de fiets naar je werk wil komen? Of zijn er misschien meer collega’s die dat willen? Het enige dat jij hoeft te doen is je werkgever op Fietsforensen te wijzen. In zes stappen zit jij op de fiets!

Weten wat een leasefiets jouw kost? Maak dan hieronder op de pagina een berekening!

1 Aanmelden en kredietcheck

Als je werkgever zich registreert, doen we een kredietcheck. Om van de leaseregeling gebruik te kunnen maken, dient het bedrijf aan een aantal eisen te voldoen. Voor de leaseregeling werken we samen met Lease a Bike, specialist op het gebied van fietsplannen.

2 De beste leaseregeling bepalen

Er zijn drie opties:

  • De werkgever betaalt het hele leasebedrag (buiten de WKR)
  • De werkgever doet een bijdrage (buiten de WKR) en de werknemer betaalt de rest uit brutoloon
  • Jij als werknemer betaalt het hele leasebedrag uit brutoloon

Welke optie het ook wordt, als  werknemer ben je altijd voordeliger uit dan wanneer je de fiets zelf aanschaft. Uiteraard adviseren we hier graag over.

3 Meld je aan

Je werkgever stuurt je een link, zodat jij je kan aanmelden in jullie eigen portaal. Dit gebeurt allemaal online, en zodra je werkgever je aanmelding bevestigt, kan je je fiets uitkiezen. Ook krijg je inzicht in de door je werkgever opgestelde gebruikersovereenkomst.

4 Ontvang je persoonlijke bestelcode

Met je persoonlijke bestelcode kan jij een fiets uitzoeken bij een fietsenzaak die jij zelf uitzoekt. Ook handig voor toekomstig onderhoud. Goed om te weten: vanaf 5 fietsen leveren we service en onderhoud op kantoor. En je fiets is standaard allrisk verzekerd.

5 Servicepakket en gebruikersovereenkomst

In de gebruikersovereenkomst staan de afspraken en voorwaarden, denk aan het maandelijkse bruto leasebedrag en wat er gebeurt als je bijvoorbeeld voor het einde van het leasecontract (= 36 maanden) uit dienst gaat. Je ondertekent deze digitaal op het moment dat je een fiets uitkiest in de fietsenzaak. Ook kies je dan welk servicepakket je wilt en of je een aanvullende verzekering nodig hebt. Je fiets is standaard allrisk verzekerd. Kijk voor meer informatie bij de FAQ.

6 Op de fiets!

Jij kan voortaan lekker op de fiets naar je werk! Maar je bent ook vrij om je lease-fiets privé te gebruiken.

De administratie regelen wij en we geven je werkgever toegang tot het platform waar alle nodige administratie en informatie staat.

VOORDELEN VAN EEN LEASEFIETS

Ruim 30% van de CO2-uitstoot in Drenthe wordt veroorzaakt door verkeer en vervoer. Hiervan is meer dan de helft afkomstig van woon-werkverkeer. Dus ruil die auto in voor een fiets!
Not-so-much-funfact

Behalve dat fietsen gewoon ontzettend leuk is en je vele gezondheidsvoordelen oplevert, is een fiets van de zaak zo geregeld met Fietsforensen.

  • Fietsenzaken in Drenthe en Groningen
  • Voordeliger dan eigen aanschaf
  • Eenvoudig online geregeld inclusief administratie
  • Met mogelijkheid tot aankoop na leaseperiode